Waarom krijg ik geen erectie?

Vooral na een bepaalde leeftijd krijgen veel mannen last van erectieproblemen. Vaak denken mensen dan: een blauw pilletje nemen, en het is weer voorbij. Dat is inderdaad een mogelijkheid, maar het is lang niet altijd de enige of beste mogelijkheid. Er kan namelijk van alles schuilen achter het niet krijgen van een erectie. Lees dus eens dit artikel door en denk goed na over hoe je jouw erectieprobleem behandelt.

Wanneer heb je een erectieprobleem?

Iedere man krijgt in zijn leven een moment waarop hij geen erectie krijgt. Als dit eenmalig gebeurt, is er niets bijzonders aan de hand. Dit kan legio oorzaken hebben: zenuwen, drank in het spel, verdovende middelen, tabak, stress etc. Gebeurt dit een keertje na een drukke werkdag, dan is er dus weinig aan de hand. Pas als het regelmatig voorkomt dat een man geen sterke erectie kan krijgen, dan wordt er gesproken van een erectieprobleem of –stoornis. Moet je dan direct Viagra kopen zodat je het probleem verhelpt? Nee.

Achterliggende oorzaak

Belangrijker is het om te gaan kijken naar de achterliggende oorzaak van het erectieprobleem. Soms ligt het verhelpen van de stoornis in het uit de weg ruimen van een achterliggend probleem, zoals veel stress op het werk. Bij een andere baan of minder druk op de werkvloer kan het zomaar zijn, dat de problemen in de slaapkamer afnemen. Dieper gewortelde emoties, zoals depressie, faalangst of onzekerheid, kunnen moeilijker te verhelpen zijn. Toch is in dit geval het verhelpen van de achterliggende oorzaak gezonder dan het nemen van een blauw pilletje.

Medicijnen, drugs, alcohol en tabak kunnen ook voor problemen zorgen bij het krijgen van een erectie. Ook bepaalde behandelingen, zoals de behandeling van prostaatkanker, kunnen gevolgen hebben die het krijgen van een erectie bemoeilijken. Ziektes zelf kunnen ook een oorzaak zijn. Diabetes, aderverkalking, aids en andere aandoeningen kunnen het presteren in de slaapkamer belemmeren.

Wat te doen?

De beste behandeling is ook de minst fijne: je zult er open kaart over moeten spelen met je huisarts. Alleen op die manier kan gekeken worden wat de beste behandelmethode is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *