Regelmatig last van keelpijn? Dit kunnen de oorzaken zijn

Heb je een keer last van een pijnlijke keel, dan is dit niet zo erg. Keelpijn kan door allerlei dingen veroorzaakt worden en de meeste oorzaken zijn helemaal niet schadelijk of gevaarlijk. Heb je echter regelmatig last van keelpijn, dan kan hier een bepaalde aandoening achter zitten. Wat de mogelijke oorzaken zijn van hevige keelpijn die steeds terugkomt, lees je in dit artikel.

De mogelijke oorzaken van terugkerende keelpijn

Keelpijn die steeds terugkomt, wordt ook wel chronische keelpijn genoemd. Heb jij regelmatig te maken met een pijnlijke keel en is jouw keel echt de zwakke plek van je lichaam? Dan kan dit door de volgende oorzaken komen:

  • Een bacteriële keelontsteking die niet goed genezen is en dus steeds terug kan komen.
  • Een infectie van de keelholte door een besmetting met het verkoudheidsvirus, ook wel faryngitis genoemd.
  • Aften in de keel.
  • Ontstoken keelamandelen.
  • De ziekte van Pfeiffer.
  • Vastzittende amandelstenen in de keel.
  • Abcesvorming achterin de keel, ook wel een peritonsillair abces genoemd.
  • Een infectie van de schildklier.

Ook kan het gaan om een combinatie van oorzaken, zoals een bacteriële keelontsteking in combinatie met aften in de keel.

Chronische keelontsteking? Ga naar de dokter

Of je nu een chronische keelontsteking hebt door onschuldige aften in de keel of een abces in de keel: het is altijd belangrijk om in dit geval naar de dokter te gaan. Heb je regelmatig last van een keelontsteking, dan moet de oorzaak van deze ontsteking namelijk ontdekt en aangepakt worden. Alleen op deze manier kun je jouw keel weer gezond krijgen, zodat je zonder klachten door het leven kunt.

Daarnaast weet je nooit zeker of de achterliggende oorzaak van jouw chronische keelontsteking mogelijk gevaarlijk is. Is dit het geval, dan moet de oorzaak zo snel mogelijk behandeld worden om ergere klachten te voorkomen.

1 Comment

  1. Keelpijn behoort tot de meest vervelende verkoudheidsverschijnselen. Het branderige gevoel kan je niet negeren en je blijft continue slik bewegingen maken die de pijn alleen maar erger maken. Om keelpijn effectief te verminderen of te verhelpen kan je Boiron Homeovox Tabletten innemen. Boiron Homeovox is een homeopatisch geneesmiddel dat krachtig optreedt tegen keelpijn en heesheid. Door de tabletten in de mond te laten smelten wordt een langdurige behandeling gecreëerd, die snel en langdurig de pijn wegneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *