Opvallende gezondheidsvoordelen van verliefdheid

Dat verliefd zijn leuk is, dat heb je vast weleens ervaren. Dat het ook goed voor je is, is ook wel bekend. Dat je er echter veel meer gezondheidsvoordelen uit kan halen dan je ooit had gedacht, daar zal je nu achter komen. Er zijn namelijk een flink aantal zaken op het gebied van gezondheid die anders gaan werken op het moment dat je verliefd bent. Dit maakt ook dat je juist in die fase zo sterk bent als mens. Er zijn twee specifieke zaken die in eerste instantie eruit springen als het hierom gaat.

Je hebt een beter slaappatroon

Wanneer je verliefd bent dan verandert je slaappatroon. Je kunt dit opvatten als een subtiele manier om te zeggen dat je je bed voor andere doelen gebruikt. Het is echter ook echt zo dat je er beter van gaat slapen. Wanneer je verliefd bent dan is de aanmaak van cortisol in je lichaam iets lager. Dit zorgt er onder andere voor dat je gemakkelijker en beter slaapt. Dit geldt vooral wanneer je nieuwe partner bij je is. Ook over langere periode is het zo dat dit geldt. Zelfs wanneer de verliefdheid zakt kan je dus beter slapen wanneer je niet alleen bent.

Een lagere bloeddruk

Je zou denken dat een relatie je alleen maar meer stress oplevert. Dit is zeker in de beginfase echter verre van waar. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat alleen al het verliefd zijn zorgt dat je bloeddruk en je hartslag zakt. Je bent meer ontspannen en zit beter in je vel. Met als gevolg dat je je over het geheel een stuk beter zal voelen. Omdat liefde ook op andere manieren stress verlagend werkt is dit dus een factor die daaraan bijdraagt. Je hart heeft dus veel voordeel van een relatie en dit kan zelfs tot een langer leven leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *