Mijn baby heeft koorts: moet ik de dokter bellen?

Baby’s zijn kwetsbaarder dan jonge kinderen en volwassenen. Je hoeft je niet meteen zorgen te maken als je baby koorts heeft, maar het is wel belangrijk om alert te zijn op de ontwikkeling van de ziekteverschijnselen van je kind. Wanneer je zeker wel naar de dokter moet met een kind met koorts, lees je op deze pagina. Heeft jouw kind last van koorts en een van onderstaande verschijnselen, dan raden wij je aan om snel naar de dokter te gaan.

Je kind is jonger dan drie maanden

Pasgeboren baby’s zijn erg kwetsbaar en mogen eigenlijk geen koorts krijgen. Is je kind jonger dan drie maanden oud, dan ga je standaard naar de dokter als hij of zij verhoging of echt koorts heeft.

Je kind heeft meer dan 39 graden koorts

Heeft je kind een verhoging van 39 graden of hoger, dan ga je ook naar de dokter. Zeker als je kind 40 graden koorts heeft of zelfs een hogere verhoging heeft, ga je naar de dokter.

Je kind wil niet drinken

Koorts verhoogt het risico op uitdroging. Wil je kind niet drinken en heeft hij of zij koorts, dan heeft je kind nog meer risico op uitdroging. Daar komt nog bij dat het goed is om je kind te laten onderzoeken als hij of zij niet wil drinken, aangezien hier vaak iets achter zit.

Je kind heeft koorts om een onbekende oorzaak

Soms weet je wel waarom je kind te maken heeft met koorts. Weet je dit niet, dan is het altijd goed om naar de dokter te gaan en de oorzaak van de koortsaanval te laten onderzoeken door een professional.

Je kind heeft opnieuw koorts

Heeft je kind eerder koorts gehad en krijgt je kind na een (korte) koortsvrije periode weer last van een verhoging of van koorts? Dan is het ook verstandig om dit door een arts te laten onderzoeken.

Je kind heeft koortsstuipen

Heeft je kind koortsstuipen, dan moet je hier altijd mee naar de dokter gaan. Koortsstuipen geven aan dat de koorts van je kind ernstig is en je de klachten van je kind zeker moet laten onderzoeken door een professional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *