Medicijnen worden mogelijk goedkoper

Er is al flinke tijd veel te doen over de kosten van medicijnen. Deze worden steeds hoger en dit wordt een steeds groter probleem in de maatschappij. Het is zelfs zo dat de minister van volksgezondheid hierover aan het onderhandelen is met farmaceutische bedrijven. Er zijn echter ook steeds meer andere alternatieven. Zo werd bijvoorbeeld bekend dat er heel veel mogelijkheden liggen op het gebied van de productie van medicijnen. Veel patenten zijn bijvoorbeeld verlopen. Daarom willen apothekers van ziekenhuizen nu het heft in eigen handen nemen. Zij willen de medicijnen die duur zijn zelf gaan maken om kosten te besparen.

Hulp van de overheid

Hoewel het plan voor veel mensen de oplossing lijkt te zijn, zijn er nog wel wat zaken die verzorgd moeten worden. Zo is het belangrijk dat de ziekenhuizen vrij kunnen opereren. De farmabedrijven kunnen de ziekenhuizen bijvoorbeeld gaan dwarszitten. Dit moet voorkomen worden door de overheid vinden de ziekenhuisbesturen. Het is dan belangrijk dat een aantal regels waaraan voldaan moet worden wordt aangepast. De besparing die hiermee gedaan kan worden is ook in het voordeel van de overheid, zo is de stelling van de ziekenhuizen. Dit maakt het geven van hulp te rechtvaardigen in hun ogen.

Kosten omlaag brengen

De belangrijkste reden om hiervoor te kiezen is dat de kosten inmiddels zo ver oplopen dat de gezondheid van sommige mensen in gevaar dreigt te komen. De medicatie die nodig is om deze mensen te helpen is niet meer te bekostigen. Als er besparingen kunnen worden doorgevoerd, dan is dit mogelijk weer beter te verzorgen. De besparing hoeft dan niet eens op de betreffende medicijnen worden gedaan. Het kan ook door kosten te beperken voor andere medicijnen. Dit is dan ook het plan van de ziekenhuizen. Zij willen de vrijgekomen medicijnen zelf gaan maken waardoor geld vrijkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *