Medicijnen per drone ontvangen

Wie in de toekomst een nieuwe lading medicijnen nodig hebt om zijn gezondheid in orde te houden, kan mogelijk een persoonlijke drone verwachten. Die komt dan de bestelling brengen. Op dit moment worden hier al kleine tests mee uitgevoerd binnen ziekenhuizen. Dankzij studenten van de Technische Universiteit Eindhoven kunnen de toestellen op een veilige manier binnen de muren van ziekenhuizen de bestellingen rondbrengen. Dit zou niet alleen het geval kunnen zijn bij medicijnen, maar ook voor kleine zorgmiddelen wanneer deze snel nodig zijn. De toestellen moeten op termijn zelfs als een heuse persoonlijke assistent van de artsen gaan fungeren in de ziekenhuizen.

Veiligheid voorop

Juist omdat de drone in een ziekenhuis wordt gebruikt staat veiligheid voorop. Het is immers niet de bedoeling dat door de toestellen alleen maar meer mensen in ziekenhuizen behandeld moeten worden. Daarnaast is het belangrijk dat de drone ook daadwerkelijk op de plek van bestemming aankomt. Het is immers uiteindelijk de bedoeling dat met behulp van de toestellen sneller gehandeld kan worden en dus meer zorg voor de gezondheid van de patiënten kan worden geleverd. Dit zou moeten leiden tot nog betere resultaten. Bijvoorbeeld omdat medicijnen altijd op tijd worden geleverd of omdat extra hulp sneller kan worden gegeven.

Verder uitbreiden

Het team van studenten is van plan om de toepassing van de drones verder uit te breiden. Zo moet er dus steeds meer mogelijk worden. Wel is het zo dat alle verbeteringen en vernieuwingen in het teken moeten staan van het leveren van nog betere zorg. Dankzij de machines kan immers veel worden bereikt. Zo moet bijvoorbeeld in de toekomst worden gezorgd dat de drones op spraakcommando’s van de arts en de betreffende patiënt kunnen reageren zodat communicatie tussen beide gemakkelijker kan worden. Ook moet het mogelijk worden om de toestellen buiten ziekenhuizen met vergelijkbare diensten in te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *