Liefhebben minstens zo belangrijk als beweging en voeding

Volgens een aantal senioren is de sleutel tot een lang en gezond leven te vinden in drie afzonderlijke factoren. Twee van die factoren zijn inmiddels bekend, dit zijn immers het zorgen voor voldoende beweging en het nastreven van een gezond voedingspatroon. De senioren willen er echter allemaal aan toevoegen dat ook voldoende liefhebben een belangrijke rol speelt in gezond oud worden. Juist door voldoende lief te hebben maak je als mens keuzes die heel gezond zijn voor jouw leven. Dit kan flink variëren van bijvoorbeeld een lachbui tot het kiezen van de juiste hobby’s die kunnen bijdragen hieraan.

Keuzes maken en volhouden

Een gezonde levenswijze is alleen gezond als je je eraan houdt, zo stellen de senioren. Liefhebben speelt hier een belangrijke rol in. Het is bijvoorbeeld een belangrijke factor als het gaat om de keuzes die je maakt met betrekking tot de mensen waarmee je je omringt. Wanneer je positief in het leven staat, dan zal dit er bijna automatisch toe leiden dat je met mensen die zich ook op deze manier door het leven bewegen omringt. Dit leidt weer tot allerlei positieve zaken, zoals bijvoorbeeld het maken van voldoende plezier. Liefde is daardoor voor hen misschien wel de belangrijkste factor.

De invloed van individualisme

Een factor die de laatste jaren volgens de ouderen van meer invloed is geworden, is de opkomst van het individualisme in de maatschappij. Dit heeft bijvoorbeeld als gevolg dat ouderen meer geïsoleerd komen te zitten. Het is volgens hen belangrijk om zelf oplossingen te bedenken wanneer de oude methodes verdwijnen. Bijvoorbeeld door samen woningen te kopen en als huisgenoten te gaan leven. Dit kan ervoor zorgen dat steun bij elkaar gevonden kan worden en hulp in de buurt is wanneer dit nodig is. Ook dit kan als een vorm van liefde die goed is voor de gezondheid worden gezien.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *