Liefde is goed voor je gezondheid!

De liefde is iets moois. Zo mooi, dat er talloze liederen over zijn geschreven, en duizenden boeken en films om draaien. Maar wist je ook dat de liefde gezond is? Hier zijn enkele voorbeelden hoe de liefde goed is voor je gezondheid.

Knuffelen is gezond

Je geliefde innig omhelzen is niet voor niets zo fijn. Buiten het feit dat je daar een lekker gevoel van krijgt, doet het allerlei goede dingen met je lichaam. Een goede knuffel vermindert stress en verlaagt de bloeddruk. Uit andere onderzoeken blijkt dat knuffelen zelfs een goede remedie is tegen de griep! Geef je liefje daarom eens een goede knuffel zodra je daar de kans voor krijgt.

Liefde is goed voor je hart

Wil je de bloeddruk verlagen, maar heb je geen zin om je geliefde te omhelzen? Gewoon samen zijn met degene om wie je geeft, zorgt er al voor dat je bloeddruk daalt. Bij een onderzoek werd de systolische bloeddruk gemeten. Deze werd lager en bleef ook op een bepaald laag niveau hangen. Zo zie je maar: je hart heeft baat bij de liefde. Omgekeerd geeft een gebroken hart daadwerkelijk een verhoogde kans op hartproblemen.

Zoenen helpt tegen stress

Jouw lippen tegen die van je geliefde drukken is een goede manier om stress te lijf te gaan. Net als tijdens het knuffelen, nam het stresshormoon aanzienlijk af tijdens een zoensessie. Tegelijkertijd steeg de hoeveelheid gelukshormoon in het bloed. Dit was bij mannen overigens nog sterker waarneembaar dan bij vrouwen.

Goed slaapmiddel

Verliefdheid zorgt ervoor dat je beter slaapt. Verliefde stellen die samen in bed de nacht doorbrengen, hebben minder last van stress dan wanneer ze alleen slapen. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer stelletjes enkele nachten apart van elkaar slapen, de hoeveelheid stresshormonen in het bloed toeneemt. Een goede reden om vannacht dus weer dicht tegen je geliefde aan te kruipen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *