Last van misselijkheid? Lees deze tips!

Misselijkheid is erg vervelend. Niet alleen omdat het kan leiden tot braken, maar ook omdat het lang aan kan houden en ervoor kan zorgen dat je je echt beroerd voelt. Misselijkheid kan door diverse oorzaken ontstaan, zoals het drinken van te veel alcohol, een voedselvergiftiging of een specifieke aandoening in de maag. Heb je last van misselijkheid en wil je hier zo snel mogelijk vanaf? Lees dan in dit artikel enkele belangrijke tips om misselijkheid te verhelpen en kom zo snel mogelijk van het vervelende gevoel van misselijkheid af.

Tip 1: eet geen vast voedsel

Het eten van vast voedsel kan ervoor zorgen dat je nog misselijker wordt. De enige uitzondering is dat je bij misselijkheid wel droog brood mag eten. Zeker als je misselijk bent omdat je te veel alcohol hebt gedronken, kan het eten van droog brood helpen. Droog brood absorbeert namelijk een groot deel van de alcohol in de maag, waardoor je je beter voelt.

Tip 2: drink thee met honing

Thee met honing of warm water met honing is een effectief middel tegen misselijkheid en braken. Heb je moeite om vloeistoffen binnen te houden omdat je maag zich steeds verzet, dan kun je beter kiezen voor warm water met honing. In dit geval kan het drinken van thee namelijk al te heftig zijn voor de maag en er dus voor zorgen dat je juist misselijker wordt.

Tip 3: drink lauwe cola

Naast thee of warm water met honing, helpt ook het drinken van cola tegen de misselijkheid. Drink cola op watertemperatuur door iedere minuut een klein slokje te nemen en je voelt je al snel beter. Ook als je misselijk bent door wagenziekte, helpt het drinken van cola. Wel is het belangrijk dat je de cola niet te koud drinkt en ook niet in één keer achterover giet, want dit is dan weer te heftig voor de maag. In plaats van je beter te voelen, zorgt dit er juist voor dat je je slechter voelt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *