Kriebel in de keel? Verminder de kriebel met deze drie tips

Iedereen heeft er wel eens last van: een vervelende kriebel in de keel die maar niet weg wil gaan. Heb jij op dit moment last van een vervelende kriebel in je keel en wil je hier zo snel mogelijk vanaf komen? Gebruik dan de tips in dit artikel om het jeukende en droge gevoel in je keel te verminderen en uiteindelijk te laten verdwijnen.

Tip 1: vermijd droge lucht

Een kriebel in de keel wordt alleen maar erger als je in een omgeving met droge lucht verblijft. Merk je dat je erg veel last hebt van een kriebel in je keel in een bepaalde omgeving? Verlaat deze omgeving dan even, bijvoorbeeld door even naar buiten te gaan. Heb je vaak last van kriebel in de keel in een bepaalde omgeving? Dan is de lucht hier te droog. Je kunt dit oplossen door een luchtbevochtiger aan te schaffen.

Tip 2: stofzuig regelmatig

Een grote hoeveelheid stof in je leefomgeving maken de klachten van een kriebel in je keel ook erger. Door regelmatig te stofzuigen, wordt het minder stoffig in huis en heb je minder last van die vervelende, kriebelende keel. Vergeet ook zeker de slaapkamer niet te stofzuigen, want deze ruimte wordt vaak overgeslagen. Hier verzamelen zich juist weinig stofjes, ook al ben je niet vaak in de slaapkamer te vinden. Slaap je in een stoffige omgeving, dan heb je extra last van een kriebelende keel.

Tip 3: verzacht je keel met een lepeltje honing

Heb je niet alleen last van een kriebel in je keel, maar ook van een hese stem? Dan kan je keel wel wat extra verzachting gebruiken. Verzacht je keel met een lepeltje honing en je stem wordt niet alleen duidelijker, maar je hebt ook minder last van kriebel in de keel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *