Het ziekenhuisdieet: de voordelen en nadelen

Als je wel eens een operatie hebt ondergaan, weet je dat je voor deze operatie (bijna) niets mag eten om de maag nuchter te houden. Volg je het ziekenhuisdieet, dan is jouw dieet te vergelijken met het eten dat je voor een operatie mag eten. Dit betekent dat je bijna niets eet, want de calorie-inname van het ziekenhuisdieet wordt beperkt tot ongeveer 1000 calorieën per dag. Ben je benieuwd of het ziekenhuisdieet iets voor jou is? Lees dan in dit artikel wat de voordelen en nadelen van dit dieet zijn.

De voordelen van het ziekenhuisdieet

De belangrijkste voordelen van het ziekenhuisdieet, zijn de volgende:

  1. Je eet op regelmatige tijden.
  2. Het is een simpel dieet zonder lastige recepten.
  3. Het dieet is vrij gevarieerd.
  4. Je eet geen ongezond voedsel meer.
  5. Je valt vijf kilo af binnen een zeer korte tijd.

Voornamelijk het laatste voordeel van het ziekenhuisdieet wordt door velen als motivatie gezien om het dieet te volgen. Zeker als je op vakantie gaat, een belangrijk feest hebt of om een andere reden snel af wil vallen, is het volgen van het ziekenhuisdieet interessant.

De nadelen van het ziekenhuisdieet

Naast verschillende voordelen, brengt het volgen van het ziekenhuisdieet ook enkele nadelen met zich mee. De belangrijkste nadelen van het ziekenhuisdieet zijn de volgende:

  1. Je mist de inname van enkele belangrijke voedingsstoffen.
  2. Je krijgt te weinig calorieën binnen, wat voor vervelende bijwerkingen kan zorgen. Enkele bijwerkingen die je kan ervaren bij het volgen van het dieet, zijn lusteloosheid, vermoeidheid en hoofdpijn.
  3. Je hebt een pauze in het weekend, die je waarschijnlijk gaat benutten om flink te zondigen. Hierdoor kom je na het weekend weer flink aan.
  4. Het dieet heeft een jojo-effect, wat betekent dat je na het afronden van het dieet meteen weer aankomt.

Vind jij dat de voordelen van het ziekenhuisdieet opwegen tegen de nadelen? Dan kun je starten met het volgen van dit dieet om af te vallen. Wij raden je wel aan om het ziekenhuisdieet links te laten liggen als je voor langere termijn af wil vallen, want dit dieet is voornamelijk geschikt voor de korte termijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *