Gezond ontbijt, neem de tijd!

Gezond eten, ook in het onderwijs wordt het steeds meer onder de aandacht gebracht. Er wordt af en toe een dag georganiseerd waarbij de kinderen op school een ontbijt krijgen.

Ze krijgen dan allerlei gezonde producten en ontbijten samen. Daardoor leren ze hoe belangrijk het is om samen te ontbijten. Een ontbijt is belangrijk en dat moet aan kinderen worden geleerd. De ouders dienen het goede voorbeeld te geven. Helaas is het in veel gezinnen haasten in de ochtend, ouders moeten naar hun werk, kinderen moeten naar school, alles moet voorbereid worden en eten, dat wordt soms vergeten of wordt gewoon niet in de dagelijkse routine ingepland. Dat terwijl een ontbijt er juist voor zorgt dat je de dag goed door kunt komen en energie hebt om activiteiten te ondernemen.

Iedere dag ontbijten, daar doe je het voor

Ontbijten, als je een kwartiertje eerder op staat kun je samen van een ontbijt genieten. Verdeel de taken en neem in het weekend uitgebreid de tijd voor verse broodjes en lekker beleg. Gezond eten in het basisonderwijs wordt steeds meer besproken waardoor kinderen leren wat belangrijk is en zij kunnen er dan met de ouders over praten. Uit onderzoek blijkt dat hierdoor meer gezinnen zijn gaan ontbijten en dat kinderen het als iets goeds ervaren. Ze vinden het fijn om samen aan tafel te zitten en te praten. Je begint de dag samen op een rustige manier en daardoor geef je kinderen het goede voorbeeld en je hebt allemaal voldoende energie om de dag goed door te komen. Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag dus zorg dat je deze niet over slaat maar er juist voldoende de tijd voor neemt! Het is een kwestie van iets eerder opstaan, je gewoonte veranderen ten gunste van je gezondheid en die van je gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *