Drink je genoeg water? Controleer je urine

Het is belangrijk voldoende water te drinken, zodat je lichaam goed kan functioneren en gezond blijft. Hoeveel water je precies nodig hebt om goed te functioneren en gezond te blijven, is afhankelijk van je leefstijl, je huidige gezondheid en diverse andere factoren. Ben jij benieuwd of je wel genoeg drinkt? Dan kun je dit eenvoudig controleren door naar je urine te kijken.

Je urine controleren: hier moet je op letten

Bij het controleren van je urine om te kijken of je genoeg water drinkt om je lichaam goed te ondersteunen, kijk je naar de kleur van jouw urine. Is je urine helder en licht, dan hoef je je geen zorgen te maken en drink je voldoende. Is je urine zeer gekleurd en dus zeer geel, dan is het hoog tijd dat je meer water drinkt. In dit geval zit er te weinig water in je lichaam, waardoor je urine deze kleur krijgt. In de ochtend kan je urine altijd wat gekleurder zijn, maar in de middag duidt dit zeker op een tekort aan water in het lichaam. Vind je jouw urine wel heel donker gekleurd, dan is het tijd om te drinken.

Voldoende water drinken: drie handige tips

Is jouw urine vaker donker gekleurd dan helder? Dan moet je meer water drinken. Een eenvoudige manier om meer water te drinken en je lichaam goed te ondersteunen in de waterbehoefte, is door deze drie tips op te volgen:

  1. Zet altijd een flesje water op je bureau en leer jezelf aan hier eens in de zoveel tijd een flinke slok van te nemen.
  2. Zet wekkers op de momenten dat je van jezelf moet drinken. Heb je deze gewoonte eenmaal aangeleerd, dan probeer je zonder wekkers genoeg water te drinken.
  3. Neem altijd een flesje water mee in je tas. Zo heb je altijd water bij de hand, ook als je onderweg bent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *