Dit zijn de 4 voordelen van zelf koken

Ooit was koken een ware kunst die van generatie op generatie werd overgedragen. Tegenwoordig is het voor veel mensen de norm om alles uit een pakje te halen en wordt het je makkelijk gemaakt om in de keuken toe te geven aan al je luie impulsen. Koken lijkt veel tijd in beslag te nemen, maar het koken van een maaltijd met verse ingrediënten gaat gepaard met een heleboel voordelen voor je lichaam en geest. Zie hieronder de vier meest belangrijke.

1. Portemonnee-vriendelijk

Je houdt ervan om uitgebreid uit eten te gaan en ieder weekend een nieuw restaurantje uit te proberen. Aan de ene kant bespaar je hiermee de tijd waarin je over een ingewikkeld gerecht in de keuken zit te zwoegen en daarna alles moet afruimen. Toch vreten dinertjes buiten de deur aan je portemonnee, wat zeker voor mensen die volgens een streng budget leven niet optimaal is. Een zelfgemaakte maaltijd is een goedkoper alternatief waarmee je bakken met geld kunt besparen.

2. Betere smaak

Als je zelf de meest lekkere, verse ingrediënten kunt uitkiezen, ben je niet afhankelijk van een mogelijk tweederangs alternatief van restaurants. Daarbij heb je zelf controle over porties en hoeveelheden, waardoor je gegarandeerd een gezonde maaltijd op tafel zet als dat je doel is.

3. Geen e-nummers

Als je geen fan bent van de conserveermiddelen die in veel bewerkt gerechten zitten, is koken een manier om weer controle te krijgen over wat je in je lichaam stopt.

4. Minder stress

Onderzoek heeft aangetoond dat koken als hobby helpt tegen stress. Tijdens het koken wordt er serotonine vrijgemaakt, het hormoon dat onze stemming beïnvloedt. Hierdoor ervaar je opeens een veel positievere energie. Koken is net zo therapeutisch als het lezen van een boek of schilderen; je brein en lichaam komen tot rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *