Daar moet niet op gedronken worden

Alcohol speelt al honderden jaren een rol in de maatschappij. Al aan het einde van de middeleeuwen werden er brouwerijen opgericht waarvan sommigen nog altijd bestaan. Of dit in de toekomst ook het geval blijft is echter onduidelijk. Het is namelijk zo dat de mate waarin alcohol geconsumeerd wordt steeds verder terugloopt. Dit is vooral te wijten aan het feit dat de meeste lifestylekeuzes die mensen tegenwoordig maken juist gericht zijn op gezond en sterk leven. Alcohol past hier juist iets minder goed in. Dit is de uitkomst van een aantal onderzoeken op dit gebied.

Geen excessen meer
Waar de consumptie vooral terugneemt is bij de groepen die voorheen bekend stonden om hun excessen. Grote hoeveelheden alcohol achter elkaar drinken is iets wat steeds minder voorkomt. Daar staat tegenover dat het glaasje voor de gezondheid juist toeneemt. Steeds meer mensen drinken dagelijks aan het einde van de dag één wijntje of biertje omdat onderzoeken uitwijzen dat dit goed is voor de mate waarin je gezond bent en blijft als mens. Daardoor zijn vooral jongeren minderen aan het drinken en de volwassenen gemiddeld gezien iets meer. Tien tot twintig jaar geleden was alcoholconsumptie onder jongeren een veel groter onderdeel van hun lifestyle.

Gezonder leven belangrijker
De reden waarom er minder gedronken wordt is wel te raden. Het leiden van een gezond leven is belangrijker dan het ooit geweest is. Gezond eten en drinken hoort hier in belangrijke mate bij. Alcohol heeft volgens velen een te grote invloed op allerlei gebieden. Wie bijvoorbeeld een kater heeft gaat minder snel naar de sportschool. Zo breekt het alcohol niet alleen het lichaam af, maar doet het ook de wilskracht verminderen. Wat weer tot gevolg heeft dat er minder gezonde vlieguren in de sportschool worden gemaakt. Dit is voor velen een reden om een glaasje minder te drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *