7+ Oefeningen die geen geld kosten

Wil je sporten op een budget? Het kan waarschijnlijk een stuk makkelijker dan je denkt. Voor sommige oefeningen heb je namelijk niets nodig. Hier 10 oefeningen die hartstikke goed voor je zijn (zeker in combinatie met elkaar) en die geen geld kosten.

1. Hardlopen

Ga lekker een rondje hardlopen! Je hebt er alleen maar een stuk weg (of beter nog, een bos!) voor nodig en de rest gaat vanzelf.

2. Opdrukken

Push ups zijn een goede manier om meer kracht in borst en armen te ontwikkelen zonder extra apparaten.

3. Optrekken

Zoek ergens een balk of metalen staaf waaraan je je kunt optrekken. Heel goed voor je rug en armen, en net zo kosteloos als de rest!

4. Buikspieren

Er zijn tal van buikspieroefeningen die je kunt doen die heel goed voor je buik zijn en waar je niets voor nodig hebt. Zoek op YouTube maar eens naar verschillende instructievideo’s voor buikspieroefeningen (sit ups).

5. Kniebuigingen

Ga rechtop staan met je voeten een stuk uit elkaar (iets breder dan schouderbreedte) en zak door je knieën. Herhaal dit vaker en zorg voor een mooie ontwikkeling van je beenspieren.

6. Biceps-oefeningen

Zoek wat spullen bij elkaar en doe die in een plastic tas, zodat de tas zwaar wordt. Vervolgens buig je je arm terwijl je het hengsel van de tas vasthoudt. Een goedkope, maar effectieve manier om je biceps te trainen.

7. Triceps-oefeningen

Net als bij de biceps, alleen sta je nu rechtop met je armen omhooggestrekt. buig je ellebogen, zodat je de tas achter je rug laat zakken. Zeer effectief!

8. ???

Er zijn zoveel leuke manieren te bedenken om te sporten zonder budget. Je weet vast zelf nog wel een goede manier om af te vallen of spieren te kweken zonder dat je daarvoor in de buidel hoeft te tasten. Deel jouw oefeningen in de comments en help elkaar om fit te worden zonder erop leeg te lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *