39 weken zwanger en nog niet bevallen? Deze tips maken het wachten draaglijker

Ben je 39 weken zwanger en heb je nog geen teken gehad dat je kindje eindelijk klaar is om ter wereld te komen, dan is de kans groot dat je het zwanger zijn echt beu begint te worden. Ben je iedere minuut van de dag bezig met aftellen, dan wordt de zwangerschap juist zwaarder en duurt het wachten alleen maar langer. Daarom is het belangrijk om afleiding te zoeken, simpelweg door onderstaande tips te raadplegen.

Lees een goed boek

Door een goed boek te lezen, kun je even je gedachten verzetten door helemaal in de wereld van het boek op te gaan. Kies geen boek dat over zwangerschappen, bevallingen en/of kinderen gaat, maar een boek met een heel ander onderwerp. Een spannende detective is bijvoorbeeld een prima boek om je gedachten even helemaal te verzetten.

Kijk een film

Merk je dat je continu aan het nadenken bent over je baby, de zwangerschap en de bevalling? Zet dan een filmpje aan en concentreer je op de gebeurtenissen op het beeld. Spannende films werken extra goed, want dan zit je helemaal in de film en is het moeilijker om ergens anders aan te denken.

Doe een dutje

Het is niet alleen fijn om een dutje te doen en je vermoeide lichaam lekker uit te laten rusten, maar het is ook een goede manier om je gedachten even helemaal uit te schakelen. Ga even lekker een uurtje in bed liggen en probeer nergens aan te denken, zodat je lekker in slaap valt. Lukt het niet om je gedachten te ordenen en kom je hierdoor niet in slaap? Zet dan een muziekje op of zet de televisie aan en je hebt wat afleiding, maar je kunt toch nog in slaap vallen als je moe begint te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *