Studeren in de UB? Lees deze tips!

Omdat veel studenten in hun kleine studentenkamer geen plek hebben om te studeren, zich thuis niet goed kunnen concentreren of het gewoon fijn vinden om in een rustige omgeving aan school te werken, gaan veel studenten naar de UB (Universiteitsbibliotheek) om huiswerk te maken en voor hun tentamens te leren? Ga jij binnenkort ook naar de UB om echt even voor school te knallen? Lees dan eerst drie belangrijke tips voor het studeren in de UB en ga goed voorbereid naar de bibliotheek om goed te kunnen leren.

Tip 1: ga op tijd naar de bieb

Zeker rond de tentamenperiode kan het flink druk zijn in de UB. Wil je een fijn plekje hebben om te kunnen studeren, dan is het belangrijk om op tijd te komen. Ben je te laat, dan heb je misschien een plek in een rumoerige ruimte van de bieb of kun je zelfs helemaal niet meer in de bieb terecht om te studeren voor jouw tentamen.

Tip 2: neem oordopjes of muziek mee

Hoewel het doorgaans erg stil is in de UB, kun je tijdens het leren toch last hebben van andere mensen. Mensen die de hele tijd zitten te typen op hun computer, hard smakken bij het eten of hun koffie opslurpen: het zijn allemaal dingen die jou uit je concentratie kunnen halen. Wil je voorkomen dat je vroeg naar de UB bent gekomen om lekker te leren en alsnog niet door kan, dan wordt aangeraden om oordopjes of muziek mee te nemen. Door oordopjes in te doen of muziek te luisteren (uiteraard niet hardop!) kun je je helemaal afsluiten en is concentreren gemakkelijker.

Tip 3: neem een trui of vest mee

Als je lang stil zit, kun je het flink koud krijgen. Daar komt nog bij dat het in de UB vaak niet erg warm is, maar de temperatuur eerder laag zal zijn. Wil je voorkomen dat je het koud krijgt tijdens het leren en je dus niet meer goed kan concentreren, dan wordt aangeraden om een trui of vest mee te nemen. Op deze manier voorkom je dat je de hele tijd zit te rillen, maar hoef je ook niet met je dikke winterjas in de UB te zitten omdat je het koud hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *