Geluk op het werk van enorm belang

Het wordt door sommigen nog weleens onderschat, maar het blijkt toch steeds meer van groot belang. Wie geluk vindt op zijn werk en in zijn werk, heeft een gelukkiger leven. Het nastreven van geluk is immers het hoogste goed volgens velen. Gandhi zei hier ooit al over dat degene die gelukkig is in zijn werk nooit meer echt hoeft te werken. Er is dan ook een grote groep aan experts steeds nadrukkelijker bezig om het ervaren van een geluksgevoel op de werkvloer meer vanzelfsprekend te maken. Bijvoorbeeld door workshops hierover te geven. Dit is immers in het belang van zowel de werkgever als de werknemer.

Meer waarde

Dat gelukkigere werknemers ook voor de werkgevers van groot belang zijn heeft vooral een economische factor. Werknemers die beter in hun vel zitten kunnen meer uit hun dag halen. Ze zijn vaak alerter, bedenken gemakkelijker oplossingen voor problemen en kunnen meer hooi op hu vorken nemen. Dit zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat de onderneming als geheel beter kan presteren. Om die reden is het dus belangrijk dat een werkgever er tijd en energie in steekt om zijn werkgevers gelukkig te maken en te houden. Bijvoorbeeld oor hen extra mogelijkheden te bieden. Dit gebeurt nog lang niet altijd in voldoende mate, stellen experts.

De mindset veranderen

Wat wel belangrijk is volgens de experts, is dat geluk vooral veel met instelling te maken heeft. Veel workshops zijn dan ook gericht op het werken aan de mindset. Wie zich instelt op lekker in zijn vel zitten zal dit ook vaker kunnen bereiken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je leert meer eigen initiatief te nemen en op die manier je werkdag en zelfs je hele loopbaan te beïnvloeden. Hoewel dit misschien zweverig kan klinken blijkt het vaak juist te realiseren zijn aan de hand van een aantal praktische veranderingen en oplossingen voor kwesties die dit in de weg zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *