Geluk? Dat is slaap en seks

Uit onderzoek is gebleken dat voldoende slaap en een goed seksleven de basis vormen voor de mensen die zich het gelukkigst voelen. Slaap en seks steken ver uit boven bijvoorbeeld het verdienen van voldoende geld. Hoewel geld ook kan bijdragen tot meer ontspanning zijn juist slaap en seks de beste middelen om voldoende tot rust te komen. Hoewel er wel een flink aantal factoren van belang zijn. Het is per niveau verschillend in welke mate iemand geluk ervaart en in hoeverre de verschillende factoren meebewegen. Wie meer verdient heeft bijvoorbeeld minder baat bij meer geld dan wie maar net rondkomt.

Geld niet belangrijk

Geld is op zichzelf niet belangrijk om gelukkig te zijn. Al is het wel zo dat juist de mate van financiële middelen een belangrijk meetpunt is. Juist door onderling met familie, vrienden, kennissen en buren te vergelijken kan iemand afmeten hoe goed het met hem of haar gaat. Het is in dat opzicht belangrijk voor het geluk om er beter voor te staan dan bekenden uit de directe omgeving. Al houdt dit vanaf een bepaalde bovengrens ook weer op. Op dat moment maakt het niet meer uit om hoeveel geld het gaat. Dit gebeurt echter pas bij enkele tientallen miljoenen.

Goed kunnen leven

Omdat het bezitten van enkele tientallen miljoen slechts voor een hele kleine groep van toepassing is werd in een recent uitgevoerd onderzoek echter gekeken naar andere factoren die meer van belang kunnen zijn. Hieruit kwam naar voren dat mensen vooral goed willen kunnen leven. Om dit voor elkaar te krijgen moet men voldoende slapen. Daarnaast is het belangrijk om regelmaat in het seksleven te hebben. De mensen die beide factoren goed op orde hadden kwamen naar voren als de meest gelukkige mensen die aan het onderzoek meededen. Het onderzoek werd gehouden onder ruim achtduizend personen over de gehele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *