Creatiever en productiever? Doe een middagdutje

Veel mensen vinden middagdutjes echt iets voor kinderen en oude mensen, maar in feite zijn middagdutjes erg goed voor mensen van alle leeftijden. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een middagdutje een positief effect heeft op de creativiteit, maar ook op de productiviteit. Door even te slapen in de middag, kun je dus beter en effectiever werken.

De ideale powernap: hoe lang?

Sommige mensen slapen slechts tien minuten als ze een dutje doen, terwijl anderen het liefst een uur onder de wol duiken. Je zou denken dat het niet zo veel uitmaakt hoe lang je slaapt in de middag, maar dit is zeker wel het geval. Voor de optimale creativiteit en productiviteit na het slapen in de middag, slaap je ongeveer 15 minuten. Iets langer mag ook, als je maar niet langer dan 45 minuten slaapt. Slaap je langer dan drie kwartier, dan kom je namelijk in de diepe slaap terecht. Word je wakker uit deze slaap, dan ben je juist extra moe. Dit doet niets voor je productiviteit, maar maakt je juist futloos en chagrijnig.

Een powernap op het werk

Steeds meer bedrijven zien het belang van een powernap en laten hun werknemers daarom in de middag even slapen. Dit kan thuis als je in de buurt van je werk woont, maar er zijn ook bedrijven die zelfs bedden op kantoor hebben gezet. Je neemt plaats in een van de bedden op kantoor, je slaapt even een kwartiertje en je bent weer helemaal fit om aan het werk te gaan.

Vind je het een beetje ongemakkelijk om op kantoor te gaan slapen? Doe het dan zeker op je thuiswerkdag, want thuis kun je prima een dutje doen tijdens de werkzaamheden door. Door thuis een keer een dutje te doen, merk je vanzelf wat een powernap met jouw creativiteit en productiviteit kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *