Bang voor jongetjes in rode Golfjes

Een onderzoek aan de universiteit van Cambridge heeft aangetoond dat een jonge man in een rode VW Golf GTI veruit de meest agressieve uitstraling heeft. Tja, dat viel te verwachten.

Mini en 2CV

De vraag: “Is de kleur en het type van een auto een weerspiegeling van de persoonlijkheid van de bestuurder?” stond centraal in het onderzoek. Aan de hand van een groot aantal interviews werd een agressiviteitsschaal gemaakt. Zoals gezegd, werd de Golf veruit als meest agressief overkomend beoordeeld. De BMW 3-serie volgde – eveneens niet geheel tegen de verwachtingen in – op een afstandje. Om de meest voor de hand liggende resultaten af te maken, werden de Mini (het onderzoek vertelt niet of het om de oude Mini gaat, maar de kans is groot van wel) en de 2CV als meest vredelievend ervaren door de respondenten.

Rood en zwart

De vriendelijkste en meest slaapverwekkende kleur was volgens respondenten beige. Deze kleur voor oude Japanse auto’s werd gevolgd door groen, wit, purper en blauw. Achter rood als meest agressieve kleur kwam zwart. Belangrijke kanttekening: ook al voldoet jouw type en kleur auto niet aan de criteria voor meest agressief overkomend, je kunt mensen nog altijd kwaad krijgen. Dit wordt bewezen door onderstaande video.

Belangrijke les

Wat leren we hiervan? Ruil je rode Volkswagen Golf in voor een beige Citroën 2CV en middelvingers verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wat leren we hier nog meer van? Iedereen kermt over SUV’s en hoe asociaal ze zijn, maar agressief wordt de mens er blijkbaar niet van. En net als stieren, hebben wij mensen het dus niet zo op de kleur rood als deze (in het verkeer) voor onze ogen bungelt. Trek hier dus lering uit bij de aanschaf van een volgende bolide. Tenzij jij, net als ondergetekende, geen enkele waarde hecht aan wat een ander van je (auto) vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *