Tip voor de komende vier jaar: beleg in aandelen en vastgoed

Het is de grote vraag van iedere belegger: waar liggen de komende jaren de kansen voor mij als belegger? Het antwoord op deze vraag, krijg je in dit artikel van Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management. Hij blikt vooruit op de komende vier jaar en legt uit waar hij denkt dat voor beleggers de beste kansen te vinden zijn.

Kans 1: aandelen

Volgens Olaf van den Heuvel ziet het er de komende jaren goed uit voor aandelen. Zeker ten opzichte van obligaties, zijn aandelen interessant om in te investeren. Vooral in opkomende landen en in Europa zijn aandelen aantrekkelijk geprijsd, zo stelt de beleggingsspecialist. “In een omgeving waar er zoveel geld door centrale banken in het systeem wordt gepompt, zijn de rendementen overal wat gedrukt. Maar binnen dat kader zijn aandelen het meest aantrekkelijk.”

Kans 2: vastgoed

Olaf van den Heuvel en zijn collega’s van Aegon zijn niet alleen positief over aandelen, maar zijn vooral enthousiast over alles wat te maken heeft met wonen en gebouwen. “Wat je traditioneel ziet als de rente laag is en er veel geld in de economie gepompt wordt, is dat dat gaat zitten in assets die daar een beetje van kunnen profiteren. Vastgoed heeft het al heel goed gedaan in de afgelopen paar jaar en wij verwachten dat dit nog wel even zo door blijft gaan.”

Gaat de rente stijgen, dan verwachten de beleggingsexperts wel dat beursgenoteerd vastgoed wat onder druk komt. Ook verwachten ze dat de rente mondjesmaat zal stijgen en de centrale banken het zekere voor het onzekere zullen nemen. In dit geval is vastgoed wel een investering waar traditioneel veel geld naartoe stroomt.

Je kunt natuurlijk ook je geld in de Powerball loterij steken, al zul je met online lotto spelen minder kans hebben op steady rendement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *