Man wint luxe resort op tropisch eiland met loterij

Joshua uit New South Wales is een gelukkig man. Zijn droom kwam uit toen hij met een lot van 49 dollar een resort won op een privé-eiland in de Stille Oceaan. De voormalige eigenaren van het luxe resort, ook wel het Kosrae Nautilus Resort genoemd, besloten na twintig jaar van het eiland te vertrekken. Zij wilden zich mee toeleggen op het grootouderschap en dit is natuurlijk niet zo gemakkelijk op een privé-eiland.

In plaats van het resort te verkopen, besloten ze het hotel weg te geven in een loterij. Dit deden zij niet zomaar, maar omdat ze bang waren dat het resort anders in handen van een commerciële partij zou komen en dit wilden de Australiërs absoluut niet.

53.000 loten verkocht voor resort op privé-eiland

De loten voor het resort zijn sinds april te koop en sinds dit moment zijn er meer dan 53.000 loten verkocht om het resort te winnen. De loten kosten 49 dollar per stuk en een groot deel van de opbrengst gaat naar de oud-eigenaren zelf, dus de twee Australiërs zullen het eiland zeker niet berooid verlaten. Ze gaan weg als miljonairs en weten bovendien zeker dat hun geliefde resort niet in handen is gekomen van een commerciële partij.

Na de trekking van de loterij voor het resort, bleek dat Joshua het resort heeft gewonnen. Hij krijgt niet alleen het hotel, maar ook de winstgevende duikschool van de voormalig eigenaren en 10.000 Amerikaanse dollar. “Je krijgt dus 1,2 hectare aan grond op een hele mooie plek. Vanuit het resort zie je de oceaan en kun je ’s ochtends de zon op zien komen”, aldus een van de voormalig eigenaren. Het resort heeft maar liefst zestien personeelsleden en de voormalig eigenaren zullen een maand blijven om Joshua te begeleiden in zijn nieuwe baan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *