Een simpel en effectief beleggingsplan om je vermogen te laten stijgen

Wie zijn of haar vermogen wil laten groeien door geld te beleggen, moet hier altijd een beleggingsplan voor opstellen. Beleggingsplannen zijn er in allerlei soorten en maten, dus het kan best lastig zijn voor (beginnende) beleggers om een goed beleggingsplan op te stellen. Heb jij nog nooit een beleggingsplan opgesteld en heb je geen idee wat voor soort plan je moet opstellen om succesvol te handelen? Gebruik dan de beleggingsstrategie in dit artikel, die simpel, effectief en uitermate geschikt is voor de beginnende belegger.

Een simpel en effectief beleggingsplan voor beginners: gouden regels

Het enige wat je hoeft te doen om het simpele en effectieve beleggingsplan voor beginners door te voeren, is het opvolgen van onderstaande gouden regels. Alleen als je het plan precies op onderstaande manier uitvoert, is het een succesvol plan om te beleggen.

Gouden regel 1: beleg iedere maand 10 procent van je netto inkomen. Dit mis je bijna niet op je lopende rekening, maar het is wel een goede manier om constant geld te beleggen.

Gouden regel 2: bouw een financiële buffer op van vier tot zes keer je netto maandsalaris. Deze buffer zet je op een spaarrekening met een zo hoog mogelijke rente, het liefst zonder beperkingen.

Gouden regel 3: komt het spaarbedrag boven de buffer uit, dan open je een beleggingsrekening bij een betrouwbare financiële instelling. Hier zet je iedere maand een klein bedrag op, zoals het bedrag van 50 euro. Houd wel rekening met de kosten van de beleggingsrekening, die moet je bij het te storten bedrag optellen.

Gouden regel 4: beleg iedere maand in hoge en lage koersen. Zo laat je je niet beïnvloeden door dagelijkse koersbewegingen en verdien je rendement in een stijgende, vrij stabiele lijn.

Gouden regel 5: beleg in aandelen, zodat je op de lange termijn geld kunt verdienen. Obligaties groeien op de lange termijn niet en aandelen wel, dus je kiest altijd voor aandelen.

Profiteer van rente-op-rente

Een laatste gouden tip die je we willen geven, is dat je van rente-op-rente moet profiteren. Laat de bank je dividend herbeleggen en je verdient hier veel meer geld mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *