Een huis kopen? Zeg je creditcard op

Als je een huis wil kopen en hier een hypotheek voor af wil sluiten, neemt de bank jouw financiële situatie nauwkeurig onder de loep. Er wordt niet alleen gekeken wat je precies verdient, maar ook of je schulden hebt en welke waarde deze schulden hebben. Heb je schulden, dan krijg je automatisch minder geld voor een lening. Ook als je een lening op jouw naam hebt staan die je netjes terugbetaalt, is dit van invloed op de hypotheek die je krijgt. Een lening van 15.000 kan je zelfs zomaar 35.000 euro aan hypotheek kosten!

De creditcard: ook van invloed op je hypotheek

Veel mensen houden er wel rekening mee dat leningen van invloed zijn op de hypotheek die ze kunnen krijgen, maar denken helemaal niet na over hun creditcard. Heb je een creditcard en koop je hier iets mee, dan leen je als het ware ook geld. Omdat de mogelijkheid van het lenen van geld met de creditcard er is, houdt de bank hier ook rekening mee bij het verstrekken van een hypotheek. Dit betekent dat de limiet van de creditcard ook meegenomen wordt bij het bepalen van de hypotheek, waardoor deze lager wordt.

Meer hypotheek? Zeg je creditcard op

Wil je meer hypotheek krijgen van de bank? Dan is er een gemakkelijke oplossing om dit te realiseren, namelijk door je creditcard op te zeggen. Door je creditcard op te zeggen, wordt de limiet van deze betaalkaart niet meer als lening gezien en dit betekent dat je meer geld kunt krijgen voor jouw huis. Zeker als je jouw creditcard eigenlijk nooit gebruikt, is dit een goede manier om meer geld te krijgen van de bank voor het kopen van een huis.

Heb je jouw creditcard echt nodig, dan kun je er ook voor kiezen om je creditcard op te zeggen en een kaart met een lager limiet te nemen. Hoe lager de limiet van de creditcard, hoe minder geld er als lening wordt gezien en hoe meer geld je kunt krijgen voor het kopen van een huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *