De SuperLotto Plus: een populaire Amerikaanse loterij

Als je aan Amerikaanse loterijen denkt, denk je vaak aan loterijen als de Powerball en de Mega Millions. Deze loterijen zijn erg groot in Amerika, maar het zijn zeker niet de enige loterijen die je in Amerika kunt spelen. Zo is er ook nog de SuperLotto Plus loterij: een Amerikaanse loterij die al sinds 1985 bestaat. Meer over de SuperLotto Plus loterij, lees je op deze pagina.

De SuperLotto Plus: een korte kennismaking

De SuperLotto Plus is een van oorsprong Amerikaanse loterij die al vele jaren geleden ontstaan is. De loterij heeft twee trekkingen per week en maar liefst negen prijscategorieën, wat betekent dat deelnemers van deze loterij grote kans hebben op een (grote) geldprijs. Ook interessant om te weten: de loterij investeert veel in de maatschappij. Veel Amerikaanse loterijen doen dit wat minder, maar de SuperLotto Plus heeft al meer dan 10,5 biljoen dollar in Amerikaanse scholen en andere non-profit projecten gestoken.

Kijken we naar het geld dat de loterij uit heeft gekeerd aan loterijwinnaars, dan zien we dat de teller enkele jaren geleden op 27 biljoen dollar stond. Je hoeft je als deelnemer van deze loterij dus geen zorgen te maken dat al het geld naar goede doelen gaat, want dit is zeker niet het geval.

De reden dat de SuperLotto Plus loterij minder bekend is dan bijvoorbeeld de Powerball loterij, heeft te maken met het feit dat de Powerball loterij nog grotere prijzen uitkeert. De SuperLotto Plus loterij heeft ook erg hoge prijzen, maar de loterij kan niet op tegen de recordprijzen van andere grote loterijen in Amerika.

Meespelen met de SuperLotto Plus loterij

Wil jij een keer meespelen met de SuperLotto Plus loterij? Dan hoef je hiervoor echt niet naar Amerika te gaan, want vanuit Nederland kun je ook gewoon meespelen met deze Amerikaanse loterij. Er zijn diverse websites die loten van de SuperLotto Plus loterij aanbieden en deze websites zijn vrijwel allemaal betrouwbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *