De energiebespaarlening: een lening voor energiebesparing

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en dit betekent dat meer mensen actief bezig zijn met het besparen van energie. Wie effectief energie wil besparen, moet vaak verschillende energiebesparende maatregelen nemen om de woning zuiniger om te laten gaan met energie. Deze maatregelen dragen zeker bij aan de duurzaamheid van een woning, maar zijn ook erg duur om door te voeren. Om het doorvoeren van energiebesparende maatregelen in huis betaalbaarder te maken, is de energiebespaarlening in het leven geroepen. De energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is een vrij nieuwe lening die afgesloten kan worden door particuliere huiseigenaren die energiebesparende maatregelen willen nemen om hun woning nog zuiniger te maken. Meer weten over deze lening? Lees dan meer over de energiebespaarlening in dit artikel.

De kenmerken van de energiebespaarlening

De energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is een unieke lening. De belangrijkste kenmerken van de lening, zijn de volgende:

  • De lening wordt aangeboden aan particuliere huiseigenaren.
  • De lening wordt aangeboden op basis van annuïteiten: je betaalt tijdens de looptijd van de lening altijd rente en aflossing.
  • De lening heeft een looptijd van zeven of tien jaar. Welke looptijd er precies wordt gehanteerd, is afhankelijk van het hypotheekbedrag.
  • De rente van de lening ligt voor de gehele looptijd vast.
  • De rente die betaald wordt over de lening, is in beginsel gewoon fiscaal aftrekbaar.
  • Je kunt nooit meer dan 25.000 euro lenen met de energiebespaarlening.

Een lening voor energiebesparende maatregelen

De energiebespaarlening kan enkel afgesloten worden voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in een particuliere woning. Enkele maatregelen die gefinancierd kunnen worden met de lening, zijn het isoleren van een woning, het aanschaffen van een hr-ketel, het aanbrengen van zonnepanelen en het aanschaffen van een zonneboiler. In totaal zijn er veertien energiebesparende maatregelen die met de energiebespaarlening betaald kunnen worden.

Het aanvragen van de lening

De energiebespaarlening kan aangevraagd worden bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Je kunt de lening aanvragen door naar de website ikinvesteerslim.nl te gaan. Aanvullende informatie over de unieke lening, kun je tevens op deze website vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *