Bpost is bezig met nieuw bod op PostNL

Het Belgische Bpost is nog steeds van plan om PostNL over te nemen. Het bedrijf werkt momenteel aan een nieuw bod op het Nederlandse postbedrijf, zo meldt het Financieele Dagblad (FD) op basis van een voorbereidend document dat de krant in handen heeft gekregen. In mei van dit jaar liep een overnamepoging van Bpost voor PostNL nog op niets uit, maar het Belgische bedrijf geeft het niet op. Wat het nieuwe overnamebedrag zal zijn, is nog even afwachten.

Bod PostNL verhoogd met onbekend bedrag

In mei bood Bpost tussen de 5 en 6 euro per aandeel van PostNL. Het Nederlandse postbedrijf vond dit bod te laag en ging er niet mee akkoord, de overname ging niet door. Nu heeft Bpost het bod voor PostNL verhoogd, maar het is niet bekend met welk bedrag. Wel is bekend dat het postbedrijf de overname voor de helft in contanten en voor de helft met eigen aandelen willen betalen. Het enige wat PostNL heeft gezegd over de nieuwe berichtgeving over een eventuele overname, is dat het bedrijf ‘zich niet herkent’ in het bericht van het FD. De krant zegt het document te hebben gekregen door een vergissing van een PR-bureau, maar houdt het verder wat vaag.

Overnamebod op diverse punten verbeterd

Volgens het FD heeft Bpost het overnamebod op zes punten verbeterd. Het bedrijf belooft onder andere om niets te veranderen aan de uitvoering van de universele postdienst, terwijl deze belofte bij het eerste bod niet werd gedaan. Of PostNL door het hogere bod en de betere voorwaarden nu wel akkoord zal gaan met een overname, is even afwachten.

PostNL ontkent nu nog dat er iets gebeurt tussen hen en Bpost, dus het is maar de vraag wat er in de toekomst gaat gebeuren met de twee bedrijven. Wij houden de berichtgeving over een eventuele overname in ieder geval goed in de gaten en raden andere beleggers aan dit ook te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *